Bliski Wschód od kuchni

Udostępnij strone

Centrum Badań nad Ryzykami Społecznymi i Gospodarczymi

zaprasza na kulinarne spotkanie

 

 

BLISKI WSCHÓD OD KUCHNI

28 marca godz.17.30

sala 1222, 12 p. PKiN

 

Kontakt z kulturą Bliskiego Wschodu mamy prawie codziennie, choć często jest on ograniczony tylko do jednego specyficznego obszaru – kuchni.

Smaki Bliskiego Wschodu od dziesięcioleci goszczą na stołach całego świata. Współcześnie często nawet nie pamiętamy już o ich orientalnym pochodzeniu. Między innymi dlatego postanowiliśmy zaprosić Was w kulinarną podróż po krajach Bliskiego Wschodu.
Różnorodność i prawdziwy charakter wybranych dań kuchni algierskiej i libijskiej przybliżą: dr Magdalena El Ghamari i Grzegorz Cieślak.

Serdecznie zapraszamy na wspólne gotowanie.

 

Spotkanie ma charakter otwarty, ale obowiązują zapisy.

Prosimy o przesyłanie zgłoszeń do dnia 25 marca na adres: agnieszka.gawrych@civitas.edu.pl