Kurs: 13 Wielkich Win Świata w jeden weekend

Udostępnij strone

REKRUTACJA NA TEN KURS ZOSTAŁA ZAKOŃCZONA

REKRUTACJA ONLINE

 

Weekendowe warsztaty degustacyjne z najsłynniejszymi winami Europy. Dla wszystkich, którzy chcieliby smacznie i szybko wejść w świat najważniejszych winnych etykiet. Amarone, Barolo, Brunello, Bordeaux, Porto, Tokaj, Sherry, Rioja, Szampan na wyciągnięcie ręki, z wprowadzeniem i komentarzem Michała Bardela, autora Zbrodni i wina oraz Korka czy zakrętki  – bestsellerów winiarskich na polskim rynku.
Bonusy:
Kilkanaście wybitnych i bardzo różnorodnych win do skosztowania. Warsztaty prowadzone przez specjalistę i autora znanych książek o winie.
Zdobędziesz praktyczną znajomość kilkunastu najważniejszych win Europy, umiejętności dobierania ich do potraw, wiedzy o ich historii, powstaniu, najważniejszych producentach.
Perspektywy zawodowe:
Znajomość największych i najsłynniejszych win świata jest dziś niezbędnym elementem savoir-faire biznesmena, polityka, dyplomaty czy naukowca. Ponadto kurs może być cenny także dla osób na co dzień zajmujących się handlem winem czy jego serwisem (sprzedawcy, importerzy, sommelierzy i kelnerzy). A także dla wszystkich, którzy mają ochotę zaspokoić swoją ciekawość i poznać najlepsze wina Europy.

Program kursu

14 godzin dydaktycznych
Ramowy program kursu:* Wprowadzenie: jak powstaje wino musujące, spokojne, słodkie, wytrawne, białe, czerwone i różowe.

Amarone: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Chianti Classico: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Barolo: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Brunello: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Burgund: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Bordeaux: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Szampan: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Riesling reński: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Sauternes: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Tokaj: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Sherry: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Porto: historia, geografia, charakterystyka, producenci
Rioja: historia, geografia, charakterystyka, producenci

*Program może ulec niewielkim zmianom.
Zasady realizacji kursu:
Zajęcia oparte na warsztacie degustacyjnym, z wprowadzeniem, dyskusją.
Forma zaliczenia kursu
Warunkiem uzyskania świadectwa ukończenia kursu jest zaliczenie testu pisemnego.

Absolwent kursu uzyskuje świadectwo ukończenia kursu wydane przez Collegium Civitas.

Termin zajęć

Maj: 18-19

Godziny zajęć:*
Sobota: 10.00-16.00
Niedziela 9.00-14.00

*godziny mogą ulec przesunięciom

Opłaty

Opłata za kurs absolwenci CC: 855 zł
Opłata za kurs cena bez zniżki: 950 zł

Zasady przyjęć

O przyjęciu na kurs decyduje złożenie kompletu dokumentów oraz kolejność zgłoszeń. 

Wymagane dokumenty

  • podpisany wydruk formularza-wniosku o przyjęcie na kurs https://rekrutacja.civitas.edu.pl/
  • podpisany wydruk umowy Uczelnia-Kursant
  • potwierdzenie wpłaty opłaty za kurs

 

Sposób składania dokumentów
Dokumenty można składać do wyczerpania miejsc

  • osobiście lub przez osoby trzecie, w siedzibie Collegium Civitas
    Dział Rekrutacji Collegium Civitas
    Plac Defilad 1, Pałac Kultury i Nauki, 12 piętro, pokój 1210
    Warszawa
  • pocztą na adres:
    Dział Rekrutacji Collegium Civitas
    Plac Defilad 1
    00-901 Warszawa

 

REKRUTACJA ONLINE


Kontakt:
Dział Rekrutacji Collegium Civitas
tel. 22 656 71 89
email: rekrutacja@civitas.edu.pl

pokój 1210, Pałac Kultury i Nauki, 12 piętro
plac Defilad 1, 00-901 Warszawa